Sabrage
Sabrage / sabráž = sekání.
Sabrage je originální způsob jak otevírat lahve klasického sektu.
Elegantní a správně provedené odseknutí hrdla klasického šumivého vína patří dnes k sommelierskému umění a je kreativní součástí slavnostního servisu, oficiálních galavečerů, různých oslav a párty, ale i třeba setkání přátel a rodiny.
V rámci tohoto semináře se dozvíte informace o historii, způsobech sekání sektů a především uvidíte show sabrage klasických šumivých PROQINu provedenou různými nástroji a kuriozními předměty (sektová sklenice, boty, mobilní telefon, apod.).
PROQIN je mladé vinařství z Moravy specializující se od svého zrodu na klasická šumivá vína tradiční metodou kvašením v láhvi a jejich sekty dosáhly již mezinárodního uznání, za všechny ocenění například World Champion Crimea 2013.
Seminář povede a pokusí se Vás naučit umění sabrage přímo vinař PROQINu, který působí jako vinařský ekonom na Mendelově univerzitě a vychoval již několik úspěšných mistrů sekáčů a sekaček. Martin Prokeš je také zakládajícím členem profesního sdružení KLASICKÝ SEKT.